اخبار > کتاب «سازماندهی اطلاعات»، نوشته دانیل ان. جوردی و آرلین جی. تیلور


          منابع مطالعاتی کتابداری،علم اطلاعات و دانش‌شناسی

         کتاب «سازماندهی اطلاعات»، نوشته دانیل ان. جوردی و آرلین جی. تیلور

 

کتاب سازماندهی اطلاعات (The Organization of Information)، تألیف دانيل جودری و آرلین تیلور که سال ۲۰۱۸ از سوی انتشارات Libraries Unlimited، منتشر شده، با تمرکز بر «نظریه اطلاعات»، ابعاد و ویژگی‌های کاربردی آن را نیز بررسی می‌کند، از این رو مطالعه آن می‌تواند بر توسعه آگاهی خواننده درخصوص نظریه اطلاعات و کاربردهای آن بیفزاید.

 

سازماندهی اطلاعات همواره یکی از دغدغه‌ها و کارکردهای اصلی حرفه کتابداری و اطلاع‌رسانی بوده و نقش زیربنایی در فرایند مدیریت اطلاعات مانند تولید، توزیع و اشاعه را بر عهده داشته است. به موازات رشد دانش، افزایش منابع دانشی، توسعه اینترنت، رشد سریع وب و تحولات فناوری، اصول و قواعد تدوین شده در این زمینه، در طول زمان و با هدف ایجاد چارچوبی برای سازماندهی آرمانی اطلاعات، تحول و توسعه یافته است. از جمله این تحولات،  می­توان به گذار از ابزارهای سنتی اصطلاح‌نامه‌­ها، سرعنوان‌های موضوعی و رده‌بندی­‌ها، به فناوری‌های پیشرفته اطلاعاتی نظیر وب معنایی، فراداده‌­ها، پردازش زبان طبیعی، داده‌کاوی و هوش مصنوعی، اشاره کرد. لازم به یادآوری است که «سازماندهی اطلاعات» مختص موضوعات کتاب، کتابخانه و کتابداری نیست بلکه زیربنای برقراری نظم در کل علوم است.  

کتاب سازماندهی اطلاعات (The Organization of Information)، تألیف دانيل جودری و آرلین تیلور از سوی که سال ۲۰۱۸ از سوی انتشارات Libraries Unlimited، منتشر شده، با تمرکز بر «نظریه اطلاعات»، وجوه کاربردی و عملیاتی آن را نیز مد نظر دارد و از این رو مطالعه آن می­تواند بر توسعه آگاهی خواننده درخصوص نظریه اطلاعات و کاربردهای آن بیفزاید. در ویرایش چهارم این کتاب مباحثی مانند سیستم­ها و طراحی سیستم،  فراداده‌ها، توصیف منبع، تحلیل موضوع، سامانه‌های کنترل واژگان، مباحث مربوط به دسته بندی­ها وجود دارد.. با توجه به رویکردهای نوین تحولات فناوری، سازماندهی اطلاعات در حیطه­‌هایی مانند صنعت چاپ و نشر، فراهم نمودن زیرساخت­‌های مجموعه‌سازی در کتابخانه­‌ها، آرشیوها و موزه‌­ها، اطلاع‌رسانی به افراد جامعه در رابطه با منابع موجود، راهنمایی کاربران در دستیابی به منابع مورد نیاز خود، اثرگذار است. همچنین این کتاب می‌تواند به عنوان کتاب درسی برای دانشجویان مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای رشته علم اطلاعات و دانش‌شناسی مفید باشد.

پیشتر، در سال ۱۳۸۱، ترجمه ویرایش دوم اثر با ترجمه محمدحسين دياني منتشر شد و پس از گذشت دو دهه، ویرایش چهارم کتاب با ترجمه فریده عصاره، نرگس خانی، سارا دخش و زهرا نعمت‌اللهی، در سال ۱۴۰۲، در ۵۶۴ صفحه، توسط انتشارات سپهر دانش منتشر شده است.

 

اطلاعات کتاب‌شناختی:

عنوان: سازماندهی اطلاعات

The Organization of Information

نویسنده: تألیف دانيل جودری و آرلین تیلور

مترجم: فریده عصاره، نرگس خانی، سارا دخش و زهرا نعمت‌اللهی

ناشر: سپهر دانش

سال انتشار: ۱۴۰۲

تعداد صفحات: ۵۶۴ صفحه

 

   زمان انتشار: يکشنبه ٣١ ارديبهشت ١٤٠٢ - ٠٩:١١ | نسخه چاپي

خروج




همه حقوق وبگاه، از آن كتابخانه و مرکز اسناد فرهنگستان هنر است. © ۱۴۰۱ استفاده از مطالب و تصاویر وبگاه با ذکر منبع بلامانع است.