معرفی کتاب «زیباشناسی» و مروری بر زندگی مترجم کتاب زیباشناسی دربردارندۀ سه بخش با عناوین «روانشناسی هنر»، «پدیدارشناسی هنر» و «فلسفۀ هنر» است. در این بخشها به ترتیب از فرآیند تکوین اثر هنر با شاخههای اصلی هنر (شعر، نقّاشی، موسیقی) و رابطۀ هنر با انسان و مابعدالطبیعه و اخلاق و دین گفتگو میشود.
معرفی کتاب «موسیقی رمضان در ایران» این کتاب پژوهشی است در جهت حفظ گوشهای از فرهنگ موسیقایی کشورمان یعنی موسیقی رمضان که توسط یکی از پژوهشگران موسیقی نواحی ایران و با همکاری تعدادی از موسیقیدانان و پژوهشگران دیگر نقاط کشور به انجام رسیده است. کتاب از سه مقدمه و شش بخش تشکیل شده که عبارتاند از: «آیین سحر»، «آوازهای نیمه ماه رمضان»، «آیین نوبتزنی یا نقارهزنی در ایران»، «رو در رو»، «بخش اضافات، حواشی و تعلیقات» و «شنیدهها». علاوه بر این در قسمت آخر کتاب نتنگاری ریتمهای نقارهنوازی، طبل سحری، طبل عزا و دهلنوازی در برخی از نواحی ایران، توسط محمدرضا درویشی نوشته شده است.
مروری بر کتاب «نوروز، سالْ جشن کهن» «نوروز، سالْ جشن کهن» مجموعه مقالات و یادداشتهای محمد میرشکرایی است که از سوی شرکت نشر نقد افکار، با مشارکت فصلنامه بینالمللی فرهنگی پژوهشی هفت گنبد منتشر شده است.
در استقبال از نسیم گلافشان بهار و خاک نافهگشای فروَدين بهار از پرتکرارترین موضوعات در شعر و ادب فارسی است. شاید کوتاهی این فصل در ایران و نوزایی جهان و شکوفایی طبیعت از دلایلی باشد که بهار را از محبوبترین موضوعات در ادب فارسی ساخته است. از قرن چهارم، با شکلگیری قصیده و رواج آن، تغزل و تشبیب بسیاری از قصاید در وصف بهار بود. ازینرو برخی بهاریه را صرفاً چنین قصیدهای میدانند. با وسعت یافتن تشبیب قصیده و تولد غزل، بهاریه منحصر به قصیده نماند و بهتدریج به قالبهای دیگر شعر، مانند غزل و مثنوی، نیز درآمد. بهمناسبت فرارسیدن بهار، بهاریهای از دیوان شمس مولانا را مرور میکنیم.
مروری بر کتاب «جوامع علم موسیقی؛ ریاضیات شفاء» «جوامع علم موسیقی؛ ریاضیات شفاء» عنوان رسالهای از حکیم و فیلسوف فلسفه اسلامی است که سید عبدالله انوار، مصحح و نسخهشناس ترجمه و شرح آن را بر عهده داشته است. ابنسینا در این رساله به دنبال تبیین علمی موسیقی از مجرای اندیشهورزی است. وی در این رساله خود به شرح و بسط موسیقی پرداخته است.
به بهانه درگذشت پدر ویراستاری نوین ایران، «احمد سمیعی گیلانی» معرفی کتاب «زیباشناسی» و مروری بر زندگی مترجم کتاب زیباشناسی دربردارندۀ سه بخش با عناوین «روانشناسی هنر»، «پدیدارشناسی هنر» و «فلسفۀ هنر» است. در این بخشها به ترتیب از فرآیند تکوین اثر هنر با شاخههای اصلی هنر (شعر، نقّاشی، موسیقی) و رابطۀ هنر با انسان و مابعدالطبیعه و اخلاق و دین گفتگو میشود.
به بهانه آغاز ماه مبارک رمضان معرفی کتاب «موسیقی رمضان در ایران» این کتاب پژوهشی است در جهت حفظ گوشهای از فرهنگ موسیقایی کشورمان یعنی موسیقی رمضان که توسط یکی از پژوهشگران موسیقی نواحی ایران و با همکاری تعدادی از موسیقیدانان و پژوهشگران دیگر نقاط کشور به انجام رسیده است. کتاب از سه مقدمه و شش بخش تشکیل شده که عبارتاند از: «آیین سحر»، «آوازهای نیمه ماه رمضان»، «آیین نوبتزنی یا نقارهزنی در ایران»، «رو در رو»، «بخش اضافات، حواشی و تعلیقات» و «شنیدهها». علاوه بر این در قسمت آخر کتاب نتنگاری ریتمهای نقارهنوازی، طبل سحری، طبل عزا و دهلنوازی در برخی از نواحی ایران، توسط محمدرضا درویشی نوشته شده است.
به بهانه فرارسیدن نوروز مروری بر کتاب «نوروز، سالْ جشن کهن» «نوروز، سالْ جشن کهن» مجموعه مقالات و یادداشتهای محمد میرشکرایی است که از سوی شرکت نشر نقد افکار، با مشارکت فصلنامه بینالمللی فرهنگی پژوهشی هفت گنبد منتشر شده است.
بهاریهای زیبا از دیوان غزلیات شمس تبریز در استقبال از نسیم گلافشان بهار و خاک نافهگشای فروَدين بهار از پرتکرارترین موضوعات در شعر و ادب فارسی است. شاید کوتاهی این فصل در ایران و نوزایی جهان و شکوفایی طبیعت از دلایلی باشد که بهار را از محبوبترین موضوعات در ادب فارسی ساخته است. از قرن چهارم، با شکلگیری قصیده و رواج آن، تغزل و تشبیب بسیاری از قصاید در وصف بهار بود. ازینرو برخی بهاریه را صرفاً چنین قصیدهای میدانند. با وسعت یافتن تشبیب قصیده و تولد غزل، بهاریه منحصر به قصیده نماند و بهتدریج به قالبهای دیگر شعر، مانند غزل و مثنوی، نیز درآمد. بهمناسبت فرارسیدن بهار، بهاریهای از دیوان شمس مولانا را مرور میکنیم.
به بهانه درگذشت دانشمند و نسخهپژوه فرهنگ و علوم ایرانی و اسلامی، سیّد عبدالله انوار مروری بر کتاب «جوامع علم موسیقی؛ ریاضیات شفاء» «جوامع علم موسیقی؛ ریاضیات شفاء» عنوان رسالهای از حکیم و فیلسوف فلسفه اسلامی است که سید عبدالله انوار، مصحح و نسخهشناس ترجمه و شرح آن را بر عهده داشته است. ابنسینا در این رساله به دنبال تبیین علمی موسیقی از مجرای اندیشهورزی است. وی در این رساله خود به شرح و بسط موسیقی پرداخته است.