بیش از چهارصد و شصت عنوان جدید به گنجینه کتابخانه و مرکز اسناد فرهنگستان هنر افزوده شد. با پایان یافتن مراحل سازماندهی و آمادهسازی کتابهای انتخاب شده از طرح واسپاری کتاب «معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی»، بیش از چهارصد و شصت عنوان کتاب جدید با موضوعات هنر و علوم انسانی، به گنجینه کتابخانه و مرکز اسناد فرهنگستان هنر افزوده شد.
معرفی کتاب «بنیادهای فهم تاریخ معماری، درسنامهای میانرشتهای» کتاب «بنیادهای فهم تاریخ معماری، درسنامهای میان رشتهای»، تألیف مهرداد قیومیبیدهندی، که از سوی مؤسسه تألیف، ترجمه و نشر آثار هنری (متن) منتشر شده است، کتابی است که در آن تلاش میشود روشهایی اندیشه، فهم و استفاده از منابع تاریخی معماری برای دانشجویان و پژوهشگران معماری، تبیین شود.
سخنرانی علمی با عنوان «فناوریهای جدید و آینده آرشیو» با ارائه «امیررضا اصنافی» سومین سخنرانی علمی کتابخانه و مرکز اسناد فرهنگستان هنر، با عنوان «فناوریهای جدید و آینده آرشیو» برگزار میشود.
کتاب «سازماندهی اطلاعات»، نوشته دانیل ان. جوردی و آرلین جی. تیلور کتاب سازماندهی اطلاعات (The Organization of Information)، تألیف دانيل جودری و آرلین تیلور که سال ۲۰۱۸ از سوی انتشارات Libraries Unlimited، منتشر شده، با تمرکز بر «نظریه اطلاعات»، ابعاد و ویژگیهای کاربردی آن را نیز بررسی میکند، از این رو مطالعه آن میتواند بر توسعه آگاهی خواننده درخصوص نظریه اطلاعات و کاربردهای آن بیفزاید.
معرفی «شاهنامۀ بزرگ مغول (ایلخانی)»/ رابرت هیلنبراند «شاهنامۀ بزرگ مغول (ایلخانی)» معروف به شاهنامه دموت، با شرح و تحلیل محقق برجسته هنر اسلامی، رابرت هیلنبراند، از سوی انتشارات هالی، گالری هنر فریر، گالری آرتور ام ساکلر و انتشارات دانشگاه ییل، منتشر و در اختیار علاقهمندان به هنر نگارگری و کتابت ایرانی قرار گرفت.
آیین رونمایی و نشست نقد و بررسی «مرقع هند و ایرانی» «مرقع هند و ایرانی»، یکی از مرقعات و همآفرینیهای ارزشمند ایران و هند، در فرهنگستان هنر رونمایی و نقد و بررسی میشود.
گفتاری در استقبال از «سی و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران» امروزه ترویج کتابخوانی و مطالعه، نقشی محوری در توسعه و پیشرفت جوامع دارد و با وجود توسعه فناوریهای جدید، رسانههای دیجیتال، شبکههای اجتماعی و هوش مصنوعی، هیچ چیز به اندازه ترویج فرهنگ کتابخوانی آینده جوامع را ترسیم نمیکند و آینده هر جامعهای نسبتی مستقیم با میزان انتشار کتاب و همگانی شدن فرهنگ مطالعه دارد.
در طرح واسپاری کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیش از چهارصد و شصت عنوان جدید به گنجینه کتابخانه و مرکز اسناد فرهنگستان هنر افزوده شد. با پایان یافتن مراحل سازماندهی و آمادهسازی کتابهای انتخاب شده از طرح واسپاری کتاب «معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی»، بیش از چهارصد و شصت عنوان کتاب جدید با موضوعات هنر و علوم انسانی، به گنجینه کتابخانه و مرکز اسناد فرهنگستان هنر افزوده شد.
به مناسبت رحلت پیامبر اکرم، محمد مصطفی (ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع) و امام علیبن موسی الرضا (ع) گفتاری در خاتمیّت و اسوه حسنه بودن پیامبر اکرم (ص) پیامبر اسلام (ص) انسان کامل و خاتم رسولان الهی است که واجد همه مزایای مشترک انبیای پیشین است. قرآن کریم برخی از خصوصیتها را ویژه ایشان قرار داده که انبیای دیگر فاقد آن بودهاند و تا روز قیامت کسی به این ویژگیها متّصف نخواهد شد. خاتمیّت و شخصیّت جهانی پیامبر و اُسوه بودن، برای همه انسانها و همه زمانها، به گواهی قرآن ویژگیهای اختصاصی ایشان هستند.
به بهانه اربعین شهادت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و یاران وفادارش «اربعین» به مثابه شعار اختصاصی شیعه «اربعین» عددی آسمانی است که رمز و رازهای فراوانی در آن نهفته است. انبیا و اولیای الهی همواره سنّت اربعین را گرامی داشته و آموزهها و آیینهای بسیاری با مفهوم اربعین تعلیم دادهاند و آیات و روایاتی با موضوع اربعین و اربعینیات بیان شدهاند که به اسرار سیر و سلوک باطنی و تعالی روحی دلالت دارند. «قیام سیدالشهداء (ع) به عنوان حیاتیترین شاخص حق و باطل»، «ارزش یافتن تاریخ عاشورا به حضور یک امام معصوم»، «غلط بودن مراسم هفتم و چهلم و سال برای اموات، بر اساس مبانی شریعت»، «زیارت اربعین، علامتِ ایمان و شعارِ شیعه» و «تأکید ائمه طاهرین (ع) بر گرامیداشت اربعین سیدالشهدا و زیارت اربعین»، مباحثی است که علامه سید محمدحسین حسینی طهرانی در کتاب «اربعین در فرهنگ شیعه»، بدانها پرداخته است. در زیر فرازهایی از این کتاب را مرور میکنیم.
قابل توجه پژوهشگران ارجمند و کاربران گرامی کتابخانه و مرکز اسناد وضعیت خدمات کتابخانه در شهریورماه ۱۴۰۲ توقف خدمات امانت اسناد و منابع از روز چهارشنبه ۸ شهریور تا روز سهشنبه ۱۴ شهریور
به مناسبت ایام سوگواری سیّد و سالار آزادگان جهان،حضرت امام حسین (ع) نگاهی به آیینهای پاسداشت حماسه عاشورا شیعیان با بازسازی و تکرار هر سالۀ واقعۀ شهادت حسین (ع) در قالب آیینها و مناسک سوگواری، به حضور دوبارۀ آن در زمان کنونی همچون رویدادی فراتاریخی تحقق میبخشند. علی دهباشی در مدخل امام حسین (ع) «دایرةالمعارف بزرگ اسلامی»، به بازخوانی اجمالی این آیینها پرداخته است.
قابل توجه پژوهشگران ارجمند و کاربران گرامی کتابخانه و مرکز اسناد وضعیت خدمات کتابخانه در هفته پایانی تیرماه ۱۴۰۲ توقف خدمات امانت اسناد و منابع از روز شنبه ۲۴ تیر تا روز چهارشنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۲